zaman Jepun dulu

zaman Jepun dulu
abang2 dan akak2 ALUMNI 2009 (alumni paling ohhhsome)

zaman maju daa ~~

zaman maju daa ~~
doakan kami STRAIGHT A'S SPM 2013 .AMIIN..(lebih2 lagi tuannye ni la)

Followers

Saturday, 10 December 2011

BahaNa LoVe BiTe!!!!


Kenapa lovebite berbahaya?

pada entri kali ini saya nak perkatakan mengenai gigitan cinta yang lebih dikenali sebagai love bite, mungkin ia menjadi aspirasi kepada pasangan yang baru berkahwin desemadikan bekas gigitan dileher setiap pasangan mereka tapi tidak tahu ianya boleh membawa kemudaratan kepada pasangan anda kelak.

baca entri dibawah.... tapi ingat yang belum bernikah jang dicuba sebab haramnya jelas diletakkan oleh islam.


Menurut Daily Mail, seorang wanita berusia 44 tahun ...telah lumpuh selepas terkena serangan sakit jantung akibat daripada lovebite yang di lakukan oleh kekasihnya. Wanita itu (nama tidak dinyatakan) dimasukkan ke sebuah hospital di Auckland apabila mendapati dia tidak mampu menggerakkan tangan kirinya selepas kejadian itu.

Pada mulanya, para doktor mengesyaki wanita itu telah terkena serangan sakit jantung. Walaupun mereka tidak mengetahui punca sebenar penyakit wanita itu pada awalnya. Mereka kemudiannya, memeriksa wanita itu dan menjumpai kesan lovebite dibadannya. Dan dari kesan lovebite tu, mereka dapat tahu apa punca serangan sakit jantung tersebut.

Sebenarnya lovebite yang terhasil tu, menyebabkan pembuluh darah rosak dan mengakibatkan pembentukan darah beku. Darah yang telah beku tadi mengalir ke jantung dan boleh menyebabkan strok!

So, hati hati lah semasa bersama pasangan masing masing. Jangan sampai lupa diri, nanti ada yang merana baik lelaki atau perempuan. Jangan disebabkan expressi cinta, ada yang maut.

NOTE : ingat-intahlah jangan dibuat dengan suka-suka akibat yang ditanggung selamanya sedapnya sekejap je... yang belum nikah haram dilakukan!

1 comment:

  1. hye!! eiqa nak share entri nie boleh tak??
    eiqa letak 'credit to' ye... :)

    ReplyDelete

Pak Ahmad menjadi posmen..
mencari surat habis digeledah..
kalau berani try r komen..
gerenti menyesal tak sudah2...

*kidding