zaman Jepun dulu

zaman Jepun dulu
abang2 dan akak2 ALUMNI 2009 (alumni paling ohhhsome)

zaman maju daa ~~

zaman maju daa ~~
doakan kami STRAIGHT A'S SPM 2013 .AMIIN..(lebih2 lagi tuannye ni la)

Followers

Tuesday, 6 November 2012

Terasa Rendah Diri Pulak

Assalam..aRINI SYA BUKAN NAK KATA APA PUN..jUZ NAK SHARE pengalaman je... eyh bukan pengalaman... tengok2 kat blog orang nieyh..

Kak Afifah Daim Azizi punyeh blog(Penolong Ketua BASHAR I-GOP)-macam badar la/dakwah/tapi dia bukan bawah exco2 or ape ke...dia special untuk dakwah je...org pon lain2..



*tengok followers kak pipah...fuhhhlammakkk...mmg byk la kan...

Tengok dari segi penyampaian dia pon lebih masuk dari sya tah pape ni kan

Ingat lagi kata2 akhi Khairul Naem

~Jadikan blog yg adeq ade ni sebagai medan untuk dakwah

~tak salah kalau nak kongsi apa2 kat entry tu ..asalkan biar jugak dapat input2 Rohani yg bile org bace dia pun akan dapat ilmu

~Ilmu agama ni deq susah nak cari sekarang..kita bukan pada zaman Nabi dah..majlis ilmu tu always ada...sekarang ni kita yang pelajar agama ni yang kena bimbing org yang masih kabur2 dalam agama untuk berubah ke jalan yang betul..biar sikit2 nnty usaha tu akan nampak jugak..

huhhhh..

AMANAH DAKWAH NI BERAT...
SEBAB TU KATE

AMANAH NI BERAT SELANGKAH KE NERAKA SELANGKAH LAGI BUKAN KAT SYURGA...TAK PASTY ARAHNYA LAGI SEBAB IA TERLALU BERAT UNTUK DIPIKUL

teringt kisah Khalifah Umar Abd Aziz

mase dia pergi menunaikan umrah dengan seorang pembesar ke sultan(tak brape nak ingat)..mase diorang ada kat atas bukit tengok orang2 sedang tawaf...maka pembesar/sultan tu berkata:-

Pembesar/sultan:Wahai Khalifatul Mukminin...lihatlah berjuta2 manusia sedang melakukan Tawaf...ketahuilah mereka itu memikul dosa-dosa mereka sendiri tetapi kamu akan memikul segala dosa-dosa kamu dan juga orang-orang yg dipimpin oleh kamu

Khalifah Umar Abd Aziz mendengar sambil menangis teresak-esak..


Baca kisah ni terus membuat aku takut untuk terima sebarang jawatan kerana Khalifah pun nangis kerana takutkan amanah..Aku lagi la..Hanya manusia kerdil dan hina...

Huhhh..tak tau nak kata apa lagi...Semoga cerita tu bawak pengajaran kepada sesiapa saja yang baca..

Akhirun kalam...syukran kerana baca entry ni...sebarang kesilapan komenla..Setiap manusia tak lari dari kesilapan..(Suran An-Nisa:79)..wassalam

p/s:Yang peliknye ramai pemimpin sekrang ni yang berebut jawatan..Tak tak00t ke oiii...????



2 comments:

  1. thanks atas perkongsian dear

    ReplyDelete
  2. welcme akak=)...thanks sudi bacer=0

    -misya

    ReplyDelete

Pak Ahmad menjadi posmen..
mencari surat habis digeledah..
kalau berani try r komen..
gerenti menyesal tak sudah2...

*kidding